PERSBERICHT: AMCNEXXT en gemeente Veenendaal lanceren activerend Kindpakket

PERSBERICHT: AMCNEXXT en gemeente Veenendaal lanceren activerend Kindpakket

Op 4 oktober 2017 werd Kindpakket Veenendaal tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Raadszaal officieel gelanceerd. Het Kindpakket is een verzameling van regelingen waarmee de gemeente (Veenendaal, red.) er samen met lokale organisaties voor zorgt dat álle Veense kinderen van 4 tot 18 jaar dezelfde kansen krijgen, ongeacht de financiële situatie thuis. AMCNEXXT verzorgt onder de vlag van projectorganisatie Bureau Minimaregelingen de uitvoering van het Kindpakket.


 
Publicatiedatum: 05-10-2017

Alles onder één dak met slimme software
Alles rondom het Kindpakket is dankzij de software van AMCNEXXT georganiseerd in één centraal online platform. Met deze software kunnen gemeenten maximale beleidsvrijheid en flexibiliteit combineren met razendsnelle declaratieverwerking en overzichtelijke rapportages. Gemeente Veenendaal maakt daarmee gebruik van de kracht van digitalisering en innovatie. Inwoners worden optimaal online bediend en zowel gebruikers, aanbieders als de uitvoeringsorganisatie werken in hun eigen gepersonaliseerde omgeving. Dankzij de Charity module kunnen aangesloten stichtingen en intermediairs bovendien zonder problemen hun rol vervullen binnen het platform.

 

 

In enkele kliks geregeld
Op de website van het Kindpakket is alle informatie over de regelingen van het Kindpakket te vinden, evenals de spelregels. In enkele kliks kunnen potentieel rechthebbenden online een aanvraag indienen. Lokale organisaties hebben hun eigen pagina, waarop zij in een webshop-achtige omgeving hun aanbod digitaal presenteren. Gezinnen en kinderen met een Kindpakket kunnen in hún online omgeving bovendien binnen hun budget direct boekingen plaatsen voor spullen of activiteiten. Met de bevestigingsmail kunnen zij eenvoudig hun bestelling ophalen bij de betreffende aanbieder. Ook kosten declareren is mogelijk. Jongeren van 12 jaar en ouder krijgen een eigen account en mogen zelfstandig boekingen plaatsen. Dit alles maakt Kindpakket Veenendaal tot het schoolvoorbeeld van een modern en innovatief activerend kindpakket!


Case Kindpakket Veenendaal
Meer over de ontwikkeling en implementatie van Kindpakket Veenendaal vind je op de Case-pagina van dit project.

Interview beleidsmedewerker Maaike Boer
Maaike Boer, beleidsmedewerker Werk & Inkomen bij gemeente Veenendaal vertelt in een uitgebreid interview over haar visie op het Kindpakket, de hindernissen tijdens de ontwikkeling en de voordelen van werken met een centraal digitaal platform. Nieuwsgierig? Via de knop hieronder kun je het interview downloaden.