Dossier kindpakketten

Dossier kindpakketten

Het thema ‘opgroeien in armoede’ heeft het afgelopen jaar flink wat podium gekregen. Denk alleen al aan de befaamde Klijnsmagelden. Veel gemeenten startten vervolgens met een kindpakket, een verzameling van regelingen die ervoor moet zorgen dat kinderen uit gezinnen met weinig geld ook gewoon mee kunnen doen. We schreven een aantal artikelen om gemeenten te helpen bij het maken van keuzes omtrent hun kindpakket. Met de software van AMCNEXXT is het bovendien mogelijk om een innovatief en flexibel kindpakket in te richten. Dat levert inspirerende praktijkvoorbeelden op. Kortom, wil je meer weten over kindpakketten? Dan is dit dossier de ideale plek om te starten!


 
Publicatiedatum: 10-04-2018
1. Tips & tricks voor kindpakketten
Onder ‘Actueel’ vind je altijd een recent artikel, we publiceren twee keer per week over een onderwerp dat speelt in onze markt. Hieronder vind je artikelen binnen het thema ‘kindpakketten’. Veel leesplezier!


Download infographic kindpakket

2. Inspirerende praktijkvoorbeelden
Gemeenten Veenendaal en Beuningen besloten om hun vooruitstrevende visie op het kindpakket uit te laten voeren door AMCNEXXT. Dit leverde twee goedgevulde, activerende kindpakketten op. Samen met lokale ondernemers, scholen en hulporganisaties zorgen deze gemeenten ervoor dat álle kinderen kunnen meedoen. De regelingen worden aangeboden op een centraal platform, waar gebruikers via een webshop-achtige omgeving direct activiteiten en spullen kunnen ‘boeken’. Innovatie zonder gedoe!

Kindpakket Veenendaal

Kindpakket Beuningen

3. Kindpakket en technologie
AMCNEXXT ontwikkelt modulaire, gebruiksvriendelijke software voor gemeenten. Eén van de meest voorkomende toepassing van onze technologie is het kindpakket. Hoe dat precies werkt lees je op de Productpagina van het AMCNEXXT-kindpakket. Het is mogelijk om onze software tegelijkertijd in te zetten voor een kindpakket én voor minimaregelingen voor volwassenen. Alles in één systeem!

Demo
Wil je graag zelf (of met je collega’s) ervaren hoe het is om met onze software te werken? Dan komen we bij je langs voor een uitgebreide demonstratie (demo). We bespreken de situatie en wensen in jouw gemeente en nemen je uitgebreid mee door alle functionaliteiten. We kunnen zowel inzoomen op het technische gedeelte als de modules voor uitvoering. Klik op de knop hieronder om jouw demo aan te vragen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Demo aanvragen