PERSBERICHT: Kindpakket Beuningen van start

PERSBERICHT: Kindpakket Beuningen van start

Na de eerste aankondiging in november vorig jaar is Kindpakket Beuningen op 8 januari officieel van start gegaan. Inwoners die automatisch recht hebben op het kindpakket, kunnen direct inloggen op het centrale platform en gebruik maken van de regelingen. Andere inwoners kunnen vanaf nu online een aanvraag indienen. Gemeente Beuningen geeft met het kindpakket alle kinderen de kans om mee te doen en zich op een gezonde manier te ontwikkelen. Onder het motto ‘Beuningen maken we samen’ dragen ook lokale winkeliers, verenigingen, scholen en hulporganisaties actief bij aan het succes van het kindpakket.


 
Publicatiedatum: 08-01-2018

Het kindpakket is bedoeld voor Beuningse kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met weinig geld. Wethouder Jan Kersten onderstreept het belang van het kindpakket: “De jeugd heeft de toekomst. Kinderen die mee kunnen doen in de samenleving  kunnen gezond en gelukkig opgroeien.” Sarah Albers, Beleidsmedewerker Zorg en Welzijn bij gemeente Beuningen, voegt toe: “Samen met lokale verenigingen, scholen, winkeliers en hulporganisaties hebben we een kindpakket ontwikkeld dat kinderen en gezinnen financieel en praktisch ondersteunt.  ’Beuningen maken we samen’, zoals we hier zeggen." 

Sterk lokaal aanbod
Op de website van Kindpakket Beuningen (beuningen.mijnkindpakket.nl) staat alle informatie over de regelingen. Zo is er een regeling voor sport en cultuur, een regeling voor zwemdiploma A, een regeling voor schoolreisjes en andere schoolactiviteiten. Kinderen die in schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de brugklas gaan, kunnen aanspraak  maken op digitale leermiddelen. Aangesloten aanbieders kunnen daarnaast onder de noemer ‘Leuke dingen en acties’ extra kortingen, acties en gratis artikelen aanbieden. Lokale organisaties die zich alsnog willen aansluiten bij het kindpakket, zijn van harte welkom! Via de website kunnen zij deelname eenvoudig digitaal aanvragen.

Activiteiten boeken via de webshop
Ook potentieel rechthebbenden kunnen hun aanvraag voor toetreding tot het kindpakket online indienen. Gebruikers van het kindpakket kunnen via hun persoonlijke omgeving direct hun aanbod bekijken en ‘boekingen’ plaatsen. Met de bevestigingsmail kunnen zij vervolgens bij de  betreffende aanbieder terecht om de boeking te verzilveren. Daarnaast hebben ze in hun eigen account altijd een actueel overzicht van onder meer resterend budget, kunnen ze hun persoonlijke gegevens zelf wijzigen en is er een berichtenmodule ingebouwd. Rechthebbenden, aanbieders en hulporganisaties maken allemaal gebruik van hetzelfde platform. In hun gepersonaliseerde omgeving. Alles op één plek, zonder gedoe. Dat maakt Kindpakket Beuningen een mooi voorbeeld van een modern en innovatief activerend kindpakket.

Aangesloten hulporganisaties
Stichting Perspectief, Sjors Creatief & Sportief en Stichting Leergeld zijn ook betrokken bij Kindpakket Beuningen. Via de website kunnen zij activiteiten en diensten aanbieden. Sommigen daarvan zijn direct te boeken, voor andere activiteiten kan een rechthebbende bij de hulporganisatie terecht. Stichting Perspectief geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om naast financiële ondersteuning ook aanvullende hulp te krijgen. Vanuit het project ‘Aangenaam kennis te maken’ worden daarvoor vrijwilligers ingezet.