Trend: Kindpakket online gebruiken via een webshop

Trend: Kindpakket online gebruiken via een webshop

Een doeltreffend kindpakket is laagdrempelig voor de gebruiker en overzichtelijk voor de aanbieders, de hulporganisaties, maar bovenal ook voor de gemeente zelf. Een middel om een kindpakket overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken is door een webshop-achtige omgeving te introduceren. In een webshop kunnen aanbieders hun diensten of producten tonen en gebruikers kunnen de diensten eenvoudig afnemen en ‘verzilveren’. Wat de voordelen hiervan zijn en hoe dat in zijn werk gaat leggen we je uit in dit artikel.


 
Publicatiedatum: 06-02-2018

Een uiteenlopend aanbod
Iedere gemeente kiest zelf wat er wordt opgenomen in het kindpakket. Bijna iedere gemeente heeft wel speciale regelingen in het kindpakket opgenomen met betrekking tot sportlessen, het behalen van een zwemdiploma of een lidmaatschap van de bibliotheek. Maar wist je dat het ook mogelijk is om met behulp van een kindpakket kinderen uit minder bedeelde gezinnen te stimuleren om kunst-, dans- of muzieklessen te laten volgen? Of misschien is er in jouw gemeente wel geld vrijgemaakt om ouders financieel te ondersteunen als het gaat om theaterbezoekjes. Maar ook fysieke zaken, zoals een winterjas, een fiets of schoolspullen kunnen vanuit het kindpakket door de gemeente vergoed worden.

Lokale verschillen
Doordat iedere gemeente samenwerkt met lokale aanbieders, betekent dit dat iedere gemeente ook een uniek aanbod heeft, passend bij de inwoners van de gemeente en aansluitend op de behoeften van de doelgroep. Door zowel face-to-face als online in gesprek te gaan met de kinderen en te luisteren naar wat er leeft, kun je het kindpakket in jouw gemeente goed laten aansluiten bij de wensen. Met het aanbod van de lokale ondernemers wordt niet alleen een uniek pakket samengesteld, maar ook is de maatschappelijke betrokkenheid groot en biedt dit weer ruimte voor nieuwe lokale initiatieven.

Alles overzichtelijk weergeven in een webshop
In een webshop kun je overzichtelijk laten weergeven wat er in jouw gemeente allemaal wordt aangeboden binnen het kindpakket. Niet alleen het aanbod is in één oogopslag duidelijk voor de gebruiker, maar ook boekingen kunnen via het systeem van AMCNEXXT gemaakt worden. Door gebruikers rechtstreeks via de webshop te laten boeken kunnen zij op een moment dat het hen uitkomt, kiezen wat het beste bij ze past. Ze hoeven de kosten niet eerst zelf voor te schieten en ze houden zelf de regie over waar ze het budget aan willen besteden. Je kunt ervoor kiezen om de webshop zo in te richten dat gebruikers ook direct in het systeem kosten kunnen declareren, die ze hebben gemaakt bij een aanbieder die (nog) niet is aangesloten bij het kindpakket. Maar niet alleen voor de gebruikers is een webshop handig. Ook aanbieders en hulporganisaties kunnen gebruik maken van hetzelfde systeem, vanuit een voor hen gepersonaliseerde werkomgeving.

Meer weten over onze software en zelf ervaren hoe de webshop voor kindpakketten werkt? Vraag vrijblijvend onze demo aan, we laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw gemeente. Gewoon eens even van gedachten wisselen over dit onderwerp? Geen probleem, neem contact met ons op!