Kindpakket Veenendaal: één van de meest innovatieve kindpakketten van het moment

Kindpakket Veenendaal: één van de meest innovatieve kindpakketten van het moment

Tegelijkertijd ontzorgen en toch de volledige regie hebben én houden. Wij zijn ervan overtuigd dat dat voor iedere gemeente weggelegd is. Met de introductie van het Kindpakket zorgt de gemeente Veenendaal er sinds oktober 2017 voor dat alle kinderen tussen 4 en 18 jaar, ongeacht hun financiële thuissituatie, dezelfde kansen en mogelijkheden hebben. Op het gebied van scholing, maar ook in het meedoen op sport- en cultuurgebied zet de gemeente zich in om de, veelal erfelijke, armoede te doorbreken. Benieuwd hoe zij dit doen? Laat je inspireren!


 
Publicatiedatum: 16-11-2017
Alles op één platform
In het Kindpakket Veenendaal zijn alle beschikbare regelingen opgenomen onder één overkoepelend platform. Bovendien hebben alle aangesloten (lokale) organisaties en partners er hun eigen pagina, waar gezinnen met een Kindpakket in een webshop-achtige omgeving direct activiteiten of spullen kunnen ’bestellen’. Met de bevestigingsmail kunnen de spullen bij de betreffende instantie of winkel worden opgehaald. Jongeren van 12 jaar en ouder krijgen een eigen account en mogen zelfstandig boekingen plaatsen. Dit alles maakt Kindpakket Veenendaal tot het schoolvoorbeeld van een modern en innovatief activerend kindpakket! 

Vrijheid en flexibiliteit
Evengoed behoudt de gemeente Veenendaal met de keuze voor het Kindpakket maximale beleidsvrijheid en flexibiliteit. Omdat elke situatie uniek is en daarom ook een passende benadering verdient, ontwikkelde Kindpakketwijzer vier kindpakketmodellen met elk hun eigen vorm en invulling. De gemeente Veenendaal heeft voor een activerend kindpakket gekozen. Bij AMCNEXXT bestaat dat uit meerdere modules: basis, society, activity, charity en charity volunteers. Het NEXXT-softwaresysteem is eenvoudig in gebruik en biedt de mogelijkheid om maandelijks eenvoudig modules op of af te schalen naargelang de behoefte van een gemeente. En dat is handig, vooral als je zoals gemeente Veenendaal volgend jaar de lokale behoefte wilt peilen en daar met de maatregelen op aan wilt (blijven) sluiten. 

Lees ook het interview met Maaike Boer, beleidsmedewerker Werk & Inkomen bij gemeente Veenendaal of bekijk de Casepagina.

Kostenbesparend
Het NEXXT Kindpakket kan iedere gemeente helpen als oplossing voor de hoge administratieve druk die de vele regelingen op een gemeentelijke organisatie legt en de daarmee gepaard gaande hoge kosten. Met de software van AMC blijft de collectieve regie stevig in handen van de gemeente, maar geeft het tegelijk wel flexibiliteit en meer dan voldoende mogelijkheden voor aangesloten partners.

Wil jouw gemeente ook meer regie, overzicht en lagere kosten in het woud der regelingen? Neem dan contact op om vrijblijvend over de mogelijkheden te praten. We verzorgen ook graag een demo op locatie om je te laten ervaren hoe de software werkt.

Demo aanvragen