Cases Beuningen 647x431.png

Gemeente Beuningen (ca. 25.000 inwoners)

Kindpakket Beuningen

Vanaf januari 2018 kunnen zo'n 400 Beuningse gezinnen gebruik maken van Kindpakket Beuningen. De gemeente zorgt er op die manier voor dat alle kinderen mee kunnen doen in de maatschappij en zich kunnen ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Het kindpakket draait op één centraal platform, waar zowel de rechthebbenden, hulporganisaties en aanbieders gebruik van maken.  Alle groepen zijn actief betrokken bij de implementatie van het kindpakket. Niet onbelangrijk als het motto van je gemeente is "Beuningen maken we samen".

Lees hier het persbericht over de lancering van Kindpakket Beuningen.

Wat is onze rol?

Afbeelding poster Beuningen.png

Beleidsadvies
Samen met de gemeente Beuningen hebben we het integraal beleidskader voor het Kindpakket vertaald naar concrete uitvoeringskaders. Door randvoorwaarden te bepalen hebben we alle regelingen binnen het Kindpakket als het ware ‘vormgegeven’. Hierbij kijken we onder meer naar leeftijdskaders, peildata, budget, inkomensnorm en afnamefrequentie.

Regelingen
In Kindpakket Beuningen zit een regeling voor sport en cultuur, een regeling voor zwemdiploma A, een regeling voor digitale leermiddelen en een regeling voor schoolreisjes en andere schoolactiviteiten. Gebruikers hoeven hiervoor niets zelf te betalen. Daar bovenop is er de 'regeling' leuke dingen en acties. Dit is geen gemeentelijke regeling, maar wordt geheel ingevuld door lokale aanbieders. Zij kunnen onder deze noemer kortingen, acties en gratis artikelen aanbieden. Bijvoorbeeld 20% korting op een actviteit of een gratis drankje en popcorn bij je bioscoopkaartje. Gebruikers moeten hierbij vaak wel een (klein) bedrag zelf betalen.

Software
Na het omzetten van beleid naar praktijk hebben we alle regelingen geconfigureerd in ons systeem. In enkele kliks kunnen potentieel rechthebbenden online een aanvraag indienen voor toetreding tot het kindpakket. Lokale organisaties hebben hun eigen pagina, waarop zij in een webshop-achtige omgeving hun aanbod digitaal presenteren. Gezinnen en kinderen met een kindpakket kunnen in hún online omgeving bovendien binnen hun budget direct boekingen plaatsen voor spullen of activiteiten. Met de bevestigingsmail kunnen zij eenvoudig hun bestelling ophalen bij de betreffende aanbieder. Jongeren van 12 jaar en ouder krijgen een eigen account en mogen zelfstandig boekingen plaatsen. Dit alles maakt Kindpakket Beuningen tot een modern en innovatief activerend kindpakket.

Afbeelding flyer doelgroep Beuningen.png

Uitvoering
AMCNEXXT draagt onder de vlag van projectorganisatie 'Kindpakket Beuningen' zorg voor de uitvoering van het kindpakket. Hierin zijn de volgende componenten opgenomen:

- Werving en beheer van lokale aanbieders;
- Verwerken van aanvragen en declaraties;
- Proactief en reactief contact met de doelgroep via de berichtenmodule in het systeem, telefoon en e-mail.

NEXXT kindpakket
Deze case is een voorbeeld van een kindpakket. Bekijk ook eens de case van Kindpakket Veenendaal. Wil je meer informatie over het invullen van een kindpakket met NEXXT software? Lees verder op de Kindpakket productpagina. NEXXT software kent daarnaast nog veel meer toepassingen. Je vindt een handig overzicht op de pagina Producten.

Bezoek de website

beuningen.mijnkindpakket.nl

Interview Sarah Albers

Sarah Albers, beleidsmedewerker Zorg en Welzijn bij gemeente Beuningen vertelt in een uitgebreid interview over de visie achter Kindpakket Beuningen, de uitdagingen tijdens de ontwikkeling en de voordelen van een centraal digitaal platform. LET OP, dit interview is naar verwachting binnenkort te downloaden!

 

Meer weten over AMCNEXXT?

         Download onze brochure