Kindpakket Veenendaal

Gemeente Veenendaal (ca. 64.000 inwoners)

Kindpakket Veenendaal

Kindpakket Veenendaal is sinds oktober 2017 onderdeel van Bureau Minimaregelingen. Onder de vlag van deze projectorganisatie heeft AMCNEXXT samen met de gemeente Veenendaal invulling gegeven aan de wens om een uitgebreid en innovatief kindpakket te implementeren. Kindpakket Veenendaal is een samenwerking tussen de gemeente, AMCNEXXT, lokale winkeliers, scholen en Jeugdsport- en cultuurfonds, Kledingbank en Voedselbank.

Lees hier het persbericht over de lancering van Kindpakket Veenendaal.

Wat is onze rol?

Beleidsadvies
Samen met de gemeente Veenendaal hebben we het integraal beleidskader voor het Kindpakket vertaald naar concrete uitvoeringskaders. Door randvoorwaarden te bepalen hebben we alle regelingen binnen het Kindpakket als het ware ‘vormgegeven’. Hierbij kijken we onder meer naar leeftijdskaders, peildata, budget, inkomensnorm en afnamefrequentie.

Software
Na het omzetten van beleid naar praktijk hebben we alle regelingen geconfigureerd in ons systeem. Voor het Kindpakket Veenendaal maakt de gemeente gebruik van de modules: basis, society, activity, charity en charity volunteers. Omdat op één centraal platform direct gebruik gemaakt kan worden van alle regelingen, is Kindpakket Veenendaal een voorbeeld van een activerend kindpakket. Met onze software profiteren alle gebruikersgroepen van het gemak van een gepersonaliseerde online omgeving. Alle informatie over het Kindpakket en de aangesloten aanbieders wordt gepresenteerd op de website
veenendaal.mijnkindpakket.nl.

UitvoeringAfbeelding flyer.png AMCNEXXT draagt onder de vlag van projectorganisatie Bureau Minimaregelingen zorg voor de uitvoering van Kindpakket Veenendaal. Hierin zijn de volgende componenten opgenomen:

- Werving en beheer van lokale aanbieders;
- Verwerken van aanvragen en declaraties;
- Proactief en reactief contact met de doelgroep via post, telefoon, e-mail en social media.

Bureau Minimaregelingen
Vanuit de projectorganisatie Bureau Minimaregelingen verzorgt AMCNEXXT ook de uitvoering van minimaregelingen voor volwassen in gemeente Veenendaal en het minimabeleid voor gemeenten Rhenen en Renswoude. Op deze pagina kun je daar meer over lezen.

NEXXT kindpakket
Deze case is een voorbeeld van een kindpakket. Wil je meer informatie over het invullen van een kindpakket met NEXXT software? Lees verder op de Kindpakket productpagina. NEXXT software kent daarnaast nog veel meer toepassingen. Je vindt een handig overzicht op de pagina Producten.

Bezoek de website

veenendaal.mijnkindpakket.nl

Interview Maaike Boer

Maaike Boer, beleidsmedewerker Werk & Inkomen bij gemeente Veenendaal vertelt in een uitgebreid interview over de visie achter Kindpakket Veenendaal, de uitdagingen tijdens de ontwikkeling en de voordelen van een centraal digitaal platform. Vul hieronder je e-mailadres in om het interview te downloaden.

 

 

Meer weten over AMCNEXXT?

         Download onze brochure